posao za više od 500 radnika

PKS: Kompanija Luss Textile gradi novu fabriku

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

30.12.2022 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PKS: Kompanija Luss Textile gradi novu fabriku PKS: Kompanija Luss Textile gradi novu fabriku
Domaća tekstilna kompanija Luss Textile iz Raške će u 2023. godini na teritoriji grada Kruševca izgraditi i otvoriti fabriku, a posao će dobiti više... PKS: Kompanija Luss Textile gradi novu fabriku

Domaća tekstilna kompanija Luss Textile iz Raške će u 2023. godini na teritoriji grada Kruševca izgraditi i otvoriti fabriku, a posao će dobiti više od 500 radnika, saopštila je u petak Privredna komora Srbije (PKS).

Kompanija iz Raške je pre nekoliko dana preuzela italijansku fabriku Gruppo Fiorentino iz Vlasotinca u kojoj će zaposliti još 120 tekstilnih radnika.

„Poslovni plan za narednu godinu je otvaranje najsavremenije fabrike u ovom delu Evrope koja će biti otvorena u Rasinskom okrugu, na teritoriji grada Kruševca. U okviru ove investicije plan je da zaposlimo preko 500 radnika od otvaranja fabrike“, rekao je vlasnik kompanije Luss Texitile Sava Mitrović, koja u Raški zapošljava 350 radnika.

Iz udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS ukazali su da je ova kompanija za kratak vremenski period postala strateški dobavljač i partner najvećim svetskim modnim brendovima i da učestvuje u procesu dualnog obrazovanja i zapošljavaju radnika i sa Kosova i Metohije.

Prema zvaničnim podacima u tekstilnoj industriji u Srbiji je zaposleno gotovo 61.000 radnika što čini 2,7 odsto ukupne zaposlenosti u Srbiji.

U prošloj godini promet odevnih proizvoda na malo nadmašio je milijardu evra što je za 12 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...