kompanije planiraju jače kampanje

Hyundai, Tesla, KGM ubrzano smanjuju cene e-vozila zbog slabe tražnje

AutomobiliLifestyleSvet

24.2.2024 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Hyundai, Tesla, KGM ubrzano smanjuju cene e-vozila zbog slabe tražnje Hyundai, Tesla, KGM ubrzano smanjuju cene e-vozila zbog slabe tražnje
Hyundai Motor, Tesla i KG Mobility žure da smanje cene svojih popularnih električnih vozila (EV), u pokušaju da podstaknu njihovu sporu prodaju usled zamrzavanja... Hyundai, Tesla, KGM ubrzano smanjuju cene e-vozila zbog slabe tražnje

Hyundai Motor, Tesla i KG Mobility žure da smanje cene svojih popularnih električnih vozila (EV), u pokušaju da podstaknu njihovu sporu prodaju usled zamrzavanja raspoloženja na tržištu.

Proizvođači automobila nisu imali izbora osim da smanje svoje marže ublažavanjem cena, pošto potražnja za električnim vozilima pokazuje jasne znake da jenjava ove godine zbog njihovih još uvek relativno visokih cena, prenosi Korea Times.

Kupci sada traže alternative – kao što su hibridni automobili koji dolaze sa pristojnim dometom i jeftinijim cenama od većine električnih vozila.

Tesla je odlučio da smanji cenu modela Y, srednjeg električnog SUV-a, za dva miliona vona (1.502 dolara), pošto se kupci suočavaju sa većim finansijskim opterećenjem, a južnokorejska vlada je odlučila da ove godine ponudi smanjenu subvenciju.

Drugi proizvođači automobila su takođe zapratili ovaj trend, u pokušaju da povećaju sporu prodaju električnih vozila i zadrže konkurentnost cena. KG Mobility je smanjio cenu za svoj Torres EVKS za dva miliona vona, pošto je kompanija takođe postala žrtva nedavne odluke ministarstva životne sredine da smanji subvenciju.

Hyundai Motor je takođe smanjio cenu svojih vodećih električnih vozila, kao što su IONIQ 5 i IONIQ 6 za dva miliona vona, respektivno. Proizvođač automobila je takođe odlučio da ponudi popust od 800.000 vona za svoj Kona EV, kompaktni električni SUV.

Kia, još jedna podružnica Hyundai Motor Group, pokrenula je agresivniju promotivnu kampanju za svoju takozvanu EV Festu. Proizvođač automobila će obezbediti popust od tri miliona vona za svoj EV6. Kia će takođe smanjiti cenu svog najskupljeg električnog vozila, EV9, za 3,5 miliona vona.

Zvaničnici industrije rekli su da će proizvođači automobila nastaviti da pokreću agresivnije promotivne kampanje, jer potražnja za električnim vozilima ne pokazuje znake oporavka u skorije vreme.

 • VALERIJA

  24.2.2024 #1 Author

  Čudno je da im je procena omanula ovog puta.

  Odgovori

 • ZVONČICA

  25.2.2024 #2 Author

  Nemaju ljudi sredstava da priuste ovako nesto

  Odgovori

 • BLIZANAC

  25.2.2024 #3 Author

  Ipak je cena bitna a i kriza je u svetu. Mora se smanjiti da bi došlo do vece kupovine

  Odgovori

 • REA

  25.2.2024 #4 Author

  Satro za dobrobit planete a cene do neba…

  Odgovori

 • MAXMAD

  25.2.2024 #5 Author

  Realna priča.

  Odgovori

 • MAJA

  25.2.2024 #6 Author

  Nema se sredstava da to zazivi

  Odgovori

 • LEA

  25.2.2024 #7 Author

  Jeste

  Odgovori

 • Manja

  25.2.2024 #8 Author

  Mozda sada bude realnije…

  Odgovori

 • SHALIMAR

  27.2.2024 #9 Author

  Realnije cene i biće veća potražnja…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.