Hakeri ukrali 160 miliona dolara od firme Wintermute

Vodeća kompanija u trgovini kriptovalutama opljačkana

Hi-techSvetVesti

21.9.2022 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vodeća kompanija u trgovini kriptovalutama opljačkana Vodeća kompanija u trgovini kriptovalutama opljačkana
Hakeri su ukrali digitalna sredstva u vrednosti od oko 160 miliona dolara od firme Wintermute koja se bavi trgovinom kriptovalutama. Izvršni direktor te kompanije,... Vodeća kompanija u trgovini kriptovalutama opljačkana

Hakeri su ukrali digitalna sredstva u vrednosti od oko 160 miliona dolara od firme Wintermute koja se bavi trgovinom kriptovalutama. Izvršni direktor te kompanije, Evgenij Gavoj (Evgeny Gaevoy) u utorak je na Twitteru napisao da je krađa pogodila sektor koji je dugo bio opterećen sajber napadima.

Napad je bio usmeren na decentralizovane finansijske operacije ove kompanije. Wintermute sa sedištem u Londonu je firma koja obezbeđuje likvidnost na globalnim kripto berzama i platformama za trgovanje, a prema rečima direktora Evgenija Gavoja, kompanija ostaje solventna i nakon hakovanja, prenosi Reuters.

Gavoj je rekao da će doći do poremećaja u njihovim uslugama u utorak i potencijalno u narednih nekoliko dana i dodao da je oko 90 odsto imovine hakovano.

Na neki od komentara na Twitteru Gavoj je odgovorio: „Ako ste zajmodavac u Wintermute, mi smo solventni, ali ako se osećate sigurnije i želite da opozovete zajam, mi to apsolutno možemo da uradimo“, naglasio je Gavoj.

Wintermute sebe naziva „jednim od najvećih igrača“ na globalnom kripto tržištu. Kažu da upravljaju „stotinama miliona“ u imovini i prometu, i da trguju više od pet milijardi dolara dnevno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...