DIDS o novim prioritetima u internet poslovanju

Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije

Hi-techManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

16.3.2022 11:05 Autor: Stefan Petrović 10

Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije
Novi prioriteti, među kojima je usvajanje petogodišnje strategije, pružanje visokokvalitetnog servisa korisnicima, dostupnost .rs i .srb domena koja je do sada bila stoprocentna, su... Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije

Novi prioriteti, među kojima je usvajanje petogodišnje strategije, pružanje visokokvalitetnog servisa korisnicima, dostupnost .rs i .srb domena koja je do sada bila stoprocentna, su samo neki od daljih koraka pred novom upravom Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Ovako je, obraćajući se prisutnima, predstavio dalje ciljeve i planove direktor RNIDS-a Dejan Đukić na otvaranju konferencije „Novi prioriteti“, čiji slogan govori da će ispitivati novine koje su se pojavile u domenu internet poslovanja, ali i kakve se promene već vide na horizontu, koje će ubrzo dovesti do menjanja prioriteta.

Kako je naveo, i u narednom periodu će jedan od glavnih ciljeva biti unapređenje saradnje sa lokalnom internet zajednicom, kvalitetni sadržaji koji se nude korisnicima, kao i podrška brojnim projektima.

„Savremeni vizuelni identitet je bitna stvar. Takođe, informaciona bezbednost konstatno mora da bude na vrhu – i dalje ima puno toga da se uči o njoj. Brojne pretnje idu u korak sa razvojem tehnologije“, naveo je Đurić, podsetivši na period pandemije u kojem je došlo do brojnih izazova i problema kada je reč o internet bezbednosti.

On je podsetio i da je RNIDS sarađivao sa nadležnim organima kako bi domaći internet ostao bezbedan.

Konferencija će okupiti stručnjake iz međunarodnih i domaćih kompanija među kojima su Google, Smashing magazine, Bayer, Onet, Httpool, Bangor University, Direct Media i dr, koji će podeliti svoje ekspertize, uvide i zaključke. Mnogi od njih će se po prvi put pojaviti pred našom publikom.

Predmet uvodne panel diskusije biće najznačajnije teme digitalne ekonomije iz 2021. godine, koje će izvesno i u predstojećim godinama uticati na pravac razvoja digitalne industrije.

Pred učesnicima panela biće zadatak da razmotre kako da se digitalna industrija izbori sa izazovom pružanja relevantnog i personalizovanog korisničkog iskustva u kontekstu interneta koji se polako oprašta od kolačića (cookies), čiji korisnici postaju svesni važnosti svojih privatnih podataka, dok nova tehnološka rešenja potiskuju stara, a nude svoja preimućstva baš u zamenu za te podatke.

Panel razmatra kako se medijske agencije, oglašivači, izdavači i biznisi suočavaju sa novim okolnostima u kojima se obrela i globalna i lokalna digitalna scena.

 • LIMUN ŽUT

  16.3.2022 #1 Author

  Sve kao i tehnologija ima svoje prednosti i mane, samo je važno kako mi gledamo na sve to i gde gledamo. I naravno, dobra informisanost rešava sve.

  Odgovori

 • Vockica

  16.3.2022 #2 Author

  Tehnologija moze sve, apsolutno sve i da stvori i da unisti, samo je bitno kako se koristi.

  Odgovori

 • DANA

  16.3.2022 #3 Author

  To je neminovno šta je sve staro uništeno zbog novih tehnologija

  Odgovori

 • MAJA

  16.3.2022 #4 Author

  Tehnologije su dobar sluga a loš gospodar

  Odgovori

 • SNEZANA

  16.3.2022 #5 Author

  Da u jednom danu ne stanemo…

  Odgovori

 • BIJUTI27

  16.3.2022 #6 Author

  Samo umeren u svemu biti..

  Odgovori

 • Milovan94

  16.3.2022 #7 Author

  Neće biti lako izboriti se sa svim izazovima koje donosi tehnologija

  Odgovori

 • GOCA BG

  16.3.2022 #8 Author

  U koje svrhe se koristi,to je bitno…

  Odgovori

 • IRINA

  17.3.2022 #9 Author

  Napredak i razvoje tehnologije vodi ka tome uvek

  Odgovori

 • ZVE84

  20.3.2022 #10 Author

  Najviše treba raditi na bezbednosti korisnika

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...