DIDS o novim prioritetima u internet poslovanju

Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije

Hi-techManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

16.3.2022 11:05 Autor: Stefan Petrović 10

Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije
Novi prioriteti, među kojima je usvajanje petogodišnje strategije, pružanje visokokvalitetnog servisa korisnicima, dostupnost .rs i .srb domena koja je do sada bila stoprocentna, su... Brojne pretnje dolaze sa razvojem tehnologije

Novi prioriteti, među kojima je usvajanje petogodišnje strategije, pružanje visokokvalitetnog servisa korisnicima, dostupnost .rs i .srb domena koja je do sada bila stoprocentna, su samo neki od daljih koraka pred novom upravom Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Ovako je, obraćajući se prisutnima, predstavio dalje ciljeve i planove direktor RNIDS-a Dejan Đukić na otvaranju konferencije „Novi prioriteti“, čiji slogan govori da će ispitivati novine koje su se pojavile u domenu internet poslovanja, ali i kakve se promene već vide na horizontu, koje će ubrzo dovesti do menjanja prioriteta.

Kako je naveo, i u narednom periodu će jedan od glavnih ciljeva biti unapređenje saradnje sa lokalnom internet zajednicom, kvalitetni sadržaji koji se nude korisnicima, kao i podrška brojnim projektima.

„Savremeni vizuelni identitet je bitna stvar. Takođe, informaciona bezbednost konstatno mora da bude na vrhu – i dalje ima puno toga da se uči o njoj. Brojne pretnje idu u korak sa razvojem tehnologije“, naveo je Đurić, podsetivši na period pandemije u kojem je došlo do brojnih izazova i problema kada je reč o internet bezbednosti.

On je podsetio i da je RNIDS sarađivao sa nadležnim organima kako bi domaći internet ostao bezbedan.

Konferencija će okupiti stručnjake iz međunarodnih i domaćih kompanija među kojima su Google, Smashing magazine, Bayer, Onet, Httpool, Bangor University, Direct Media i dr, koji će podeliti svoje ekspertize, uvide i zaključke. Mnogi od njih će se po prvi put pojaviti pred našom publikom.

Predmet uvodne panel diskusije biće najznačajnije teme digitalne ekonomije iz 2021. godine, koje će izvesno i u predstojećim godinama uticati na pravac razvoja digitalne industrije.

Pred učesnicima panela biće zadatak da razmotre kako da se digitalna industrija izbori sa izazovom pružanja relevantnog i personalizovanog korisničkog iskustva u kontekstu interneta koji se polako oprašta od kolačića (cookies), čiji korisnici postaju svesni važnosti svojih privatnih podataka, dok nova tehnološka rešenja potiskuju stara, a nude svoja preimućstva baš u zamenu za te podatke.

Panel razmatra kako se medijske agencije, oglašivači, izdavači i biznisi suočavaju sa novim okolnostima u kojima se obrela i globalna i lokalna digitalna scena.

  • LIMUN ŽUT

    16.3.2022 #1 Author

    Sve kao i tehnologija ima svoje prednosti i mane, samo je važno kako mi gledamo na sve to i gde gledamo. I naravno, dobra informisanost rešava sve.

    Odgovori

  • Vockica

    16.3.2022 #2 Author

    Tehnologija moze sve, apsolutno sve i da stvori i da unisti, samo je bitno kako se koristi.

    Odgovori

  • DANA

    16.3.2022 #3 Author

    To je neminovno šta je sve staro uništeno zbog novih tehnologija

    Odgovori

  • MAJA

    16.3.2022 #4 Author

    Tehnologije su dobar sluga a loš gospodar

    Odgovori

  • SNEZANA

    16.3.2022 #5 Author

    Da u jednom danu ne stanemo…

    Odgovori

  • BIJUTI27

    16.3.2022 #6 Author

    Samo umeren u svemu biti..

    Odgovori

  • Milovan94

    16.3.2022 #7 Author

    Neće biti lako izboriti se sa svim izazovima koje donosi tehnologija

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.3.2022 #8 Author

    U koje svrhe se koristi,to je bitno…

    Odgovori

  • IRINA

    17.3.2022 #9 Author

    Napredak i razvoje tehnologije vodi ka tome uvek

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #10 Author

    Najviše treba raditi na bezbednosti korisnika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...