Vivek Šarma nadgledao je projekte virtuelne realnosti u američkom IT gigantu

Meta ostaje bez ključnog lidera

Hi-techLifestyleSvetVesti

29.8.2022 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Meta ostaje bez ključnog lidera Meta ostaje bez ključnog lidera
Potpredsednik odeljenja za virtuelnu realnost Meta Horizon Vivek Šarma (Vivek Sharma), napušta kompaniju, najavljeno je u petak. Šarma radi u Meti već šest godina... Meta ostaje bez ključnog lidera

Potpredsednik odeljenja za virtuelnu realnost Meta Horizon Vivek Šarma (Vivek Sharma), napušta kompaniju, najavljeno je u petak.

Šarma radi u Meti već šest godina upravljajući odeljenjima za digitalne prodavnice i igre, a lider je i trenutno najvažnije poslovne jedinice Meta Horizon, koja se bavi tehnologijom metaverzuma, prenosi Nova.rs pozivajući se na CNBC.

Šarma je kao potpredsednik Meta Horizona, koji se nalazi u oblasti Sijetla, nadgledao različite projekte virtuelne realnosti (VR), kao što je usluga „Horizon Worlds“, koja je srodna online VR igrici „Second Life“.

Ostali Horizonovi proizvodi uključuju VR aplikaciju za saradnju na radnom mestu „Horizon Workrooms“ i aplikaciju „Horizon Venues“ za događaje uživo, koja je ovog leta premeštena u osnovnu aplikaciju „Worlds“.

„Zahvaljujući njegovom rukovodstvu, grupa proizvoda Horizon je izgradila snažan tim sa ambicioznom vizijom. Meta nastavlja da bude izvor za razvoj sjajnih lidera i radujemo se Vivekovom sledećem poglavlju“, piše u saopštenju kompanije.

Iz Mete smatraju da metaverzum, odnosno skup digitalnih svetova kojima ljudi mogu pristupiti putem VR-a, predstavlja sledeću etapu i budućnost računarstva.

Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) izjavio je u nedavnoj epizodi podkasta kod Džoa Rogana (Joe Rogan) da će njegova kompanija debitovati sa novim VR hardverom u oktobru, što je mesec kada Meta obično održava svoju Connect VR konferenciju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...