Rok za prijavu timova I ideja do 25. novembra

Otvoren 12. ciklus mts app konkursa za mlade talente

Hi-techInovacijePreduzetnikSrbijaVesti

4.10.2022 11:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Otvoren 12. ciklus mts app konkursa za mlade talente Otvoren 12. ciklus mts app konkursa za mlade talente
Kompanija Telekom Srbija je, u skladu sa svojom praksom na polju društvene odgovornosti i podrške mladim talentima, pokrenula 12. mts app konkurs za izradu... Otvoren 12. ciklus mts app konkursa za mlade talente

Kompanija Telekom Srbija je, u skladu sa svojom praksom na polju društvene odgovornosti i podrške mladim talentima, pokrenula 12. mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje.

Poziv za učešće na konkursu upućen je na adrese 51 škole koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva.

Pred učenicima je zadatak da osmisle i izrade korisnu i zanimljivu aplikaciju za mobilne uređaje, a žiri će, pored originalnosti ideje i kompleksnosti u rešenju koda, posebno vrednovati aplikacije koje imaju društveno odgovornu namenu, mogu da unaprede upotrebu mobilnih telefona, doprinesu razvoju telekomunikacionih usluga ili zaštiti životne sredine.

I ove godine konkurs će biti realizovan u online formatu, a za učesnike će biti pripremljene prezentacije u cilju upoznavanja sa zahtevima konkursa, temama i dosadašnjim uspešnim primerima aplikacija.

Nakon završetka mts app konkursa, pet pobedničkih timova i aplikacija dobiće priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se za glavnu i specijalnu nagradu takmiči sa učenicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer konkurs pod istim uslovima organizuju i m:tel BiH i m:tel CG.

U mts app konkursu je do sada 193 tima predstavilo čak 200 aplikacija. Konkurs je deo krovnog programa Pokrećemo pokretače koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene. mts app konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima, a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Rok za prijavu timova i kratkog opisa aplikacija koje timovi planiraju da izrade je 25. novembar 2022. godine, dok prijavljeni timovi gotove aplikacije treba da dostave do 27. Januara 2023. godine.

  • NATI29

    4.10.2022 #1 Author

    Treba sto vise ulagati u mlade talente

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.10.2022 #2 Author

    Imamo nase ljude koji su genijalni..

    Odgovori

  • BOJANA

    5.10.2022 #3 Author

    Lepe vesti. Dobro je uvek ulagati u mlade talente.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...