KORAK KA NAJBOLJIM FINANSIJSKIM PRAKSAMA Udruženje banaka Srbije pristupilo Mreži održivog bankarstva

BankeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

18.11.2020 10:44 Autor: Marija Jovanović 0

KORAK KA NAJBOLJIM FINANSIJSKIM PRAKSAMA Udruženje banaka Srbije pristupilo Mreži održivog bankarstva KORAK KA NAJBOLJIM FINANSIJSKIM PRAKSAMA Udruženje banaka Srbije pristupilo Mreži održivog bankarstva
Udruženje banaka Srbije (UBS), organizacija koja okuplja sve banke koje posluju u Srbiji, kao i Beogradsku berzu, pristupilo je Mreži održivog bankarstva (Sustainable Banking... KORAK KA NAJBOLJIM FINANSIJSKIM PRAKSAMA Udruženje banaka Srbije pristupilo Mreži održivog bankarstva

Udruženje banaka Srbije (UBS), organizacija koja okuplja sve banke koje posluju u Srbiji, kao i Beogradsku berzu, pristupilo je Mreži održivog bankarstva (Sustainable Banking Network – SBN) Međunarodne finansijske korporacije (IFC).

Mreža održivog bankarstva je jedinstvena, dobrovoljna zajednica regulatornih agencija finansijskog sektora i bankarskih udruženja iz tržišta u razvoju, koja se zalaže za unapređenje održivih finansija u skladu sa dobrom međunarodnom praksom. Zajedno sa 41 zemljom članicom predstavlja 43.000 milijardi američkih dolara (86 odsto) ukupne bankarske imovine na tržištima u razvoju, navode u UBS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

„Ovim članstvom finansijski sektor Srbije napravio je još jedan korak u prihvatanju najboljih bankarskih praksi, što je dugoročni cilj Udruženja banaka Srbije. Idemo ka tome da smanjujemo rizike u vezi sa životnom sredinom, društvom i upravljanjem, što će dugoročno doneti bolje rezultate za preduzeća i razvoj privatnog sektora“, rekao je generalni sekretar UBS, Vladimir Vasić, povodom priključenja Mreži održivog bankarstva.

Međunarodna finansijska korporacija (IFC) je članica Grupe Svetske banke i najveća globalna razvojna institucija usmerena na privatni sektor na tržištima u nastajanju. Radi u više od 100 zemalja, koristeći svoj kapital, stručnost i uticaj kako bi stvorila tržišta i mogućnosti u zemljama u razvoju.

U fiskalnoj 2020. godini uložila je 22 milijarde dolara u privatne kompanije i finansijske institucije u zemljama u razvoju, koristeći snagu privatnog sektora da zaustavi ekstremno siromaštvo i podstakne zajednički prosperitet.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...